Functie

Door de toepassing van Nanotechnologie is het mogelijk om zelfs de kleinste deeltjes van atomen te omringen en met een vuil- en waterafstotend middel. Het zogenaamde “Lotuseffect” wordt gecreerd met als gevold dat oppervlakken “self cleaning” worden net als de bladeren van de lotusbloem. Deze vergelijking wordt gemaakt omdat de bladeren van de Lotusbloem vocht- en vuilafstotend zijn en zich op deze wijze weten schoon te houden.

De Nanodeeltjes hechten zich aan een oppervlak, waardoor andere stoffen hierop geen grip meer krijgen. Er vormt zich een ultradunne, glasachtige laag, die een extreme houdbaarheid garandeert. Het behandelde oppervlak wordt hierdoor niet meer vatbaar voor vocht, vervuiling, veroudering, verkleuring, etc.. In het geval van (oppervlakkige) vervuiling, wordt het oppervlak als gevolg van water (regen, afspoelen) gereinigd. Het vuil kan zich niet hechten en zal door het water worden meegenomen.
Met deze technologie is het mogelijk oppervlakken permanent water- en olieafstotend te maken. Hierdoor hecht vuil veel minder sterk.

In het verleden werd het lotuseffect gecreëerd door behandeling van oppervlakken met vettige substanties als silicone, olie, acryl of teflon. Deze behandelingen zorgden ook voor een waterafstotend effect maar waren niet vuilwerend, hadden een korte levensduur en hadden dus verder geen economische functie.

De Nanocoatings  van Dutch Proteq kenmerken zich juist door een langere of zelfs permanente verzegeling, waardoor het oppervlak met een minimale frequentie behandeld hoeft te worden en de werking des te krachtiger is. Nanocoat is 100% Nano en dus 100% effectief